Home » De oude zeven wereldwonderen

De oude zeven wereldwonderen

Om filmpjes te zien over de oude zevenwereldwonderen kunt rechts klikken op: de oude zevenwereldwonderen-filmpjes

Dit zijn de oude zevenwereldwonderen, ze worden ookwel de klassieke zevenwereldwonderen genoemd.

Het beeld van Zeus.

Het beeld van Zeus stond in Olympia, Griekenland. De Griekse beeldhouwer Phidias maakte dit 12-meter hoge standbeeld van de Oppergod Zeus rond 435 v. Chr. de mantel en de ornamenten zouden van puur goud gemaakt zijn. En het lichaam van ivoor. Er is nooit iets teruggevonden van het beeld, dat waarschijnlijk in de 5e eeuw na Chr. is vernield.

De Egyptische piramides.

De Egyptische Piramides worden ook wel de piramides van Cheops genoemd. De piramides bij Cheops zijn gebouwd tijdens de 4e dynastie (2561-2450 v.Chr.) als grafkelders van de farao's. De grootste piramide is 146 meter hoog en meet aan de voet 230 meter aan elke kant.

De Hangende Tuinen van Babylon. 

De zogenaamde "hangende" tuinen hingen niet in werkelijkheid, maar waren rond 600 v.Chr. aangelegd op de daken en verhoogde gedeelten van het koninklijk paleis van Neboekadnessar II in Babylon. De tuinen waren bedoeld voor prinses Amytis om haar heimwee naar haar groene geboorteland te verminderen.

De Vuurtoren van Alexandrië. 

Deze vuurtoren was gebouwd op een eilandje in de haven van Alexandrië in de Delta van de Nijl. De toren was 134 meter hoog. Na meerdere aardbevingen (700-1303-1328) was hij vervallen. Tegenwoordig worden er resten uit zee verzameld, waarmee men wil aantonen dat deze vuurtoren werkelijk heeft bestaan.

De tempel van Artemis.

De tempel van Artemis was gebouwd door Kroisos in 550 v. Chr. ter ere van de godin Artemis. De tempel van Artemis was versierd met bronzen beelden die gemaakt waren door de beste kunstenaars van die tijd. De tempel was 110 meter lang en 55 meter breed. De tempel van Artemis lag 50 km ten zuiden van Turkije.

De kolossus van Rhodos.

De kolossus van Rhodos was een 33 meter hoog bronzen beeld van de zonnegod Helios in de haven van Rhodos, gebouwd ter ere van de herdenking van de grote overwinning van Rhodos (305 - 304 v.C.).De Kolossus werd in 226 v.C. vernietigd door een aardbeving, waarna het beeld 900 jaar lang bleef liggen. In 654 werd het beeld door het Arabische leger in kleine stukjes gehakt en als schroot verkocht.

Het Mausoleum van Halicarnassus.

Mausoleum van Halicarnassus. Het mausoleum van Halicarnassus was de graftombe van Mausollos. Hij was een bestuurder, een soort vazalkoning, van de streek Caria. De hoofdstad van Caria was Halicarnassus, de huidige badplaats Bodrum in West Turkije, waar de fundamenten van het mausoleum nog steeds te zien zijn.