Home » De nieuwe zeven wereldwonderen

De nieuwe zeven wereldwonderen

Er zijn heel veel web-sites die zeggen dat zij de enige echte nieuwe zeven wereldwonderen, ook wel de moderne zeven wereld wonderen, hebben maar er zijn een heleboel verschillende selecties. Hier kunt u  twee selecties zien:

De zeven bouwwerken die nu komen zijn van New 7 wonders.com en van wereldwonderen.com. Op New 7 wonders kan iedereen stemmen op de gebouwen die volgens hen behoren tot de nieuwe zeven wereldwonderen. Dit zijn de bouwwerken die op 7-7-7 zijn gekozen, dus zeven juli 2007 Om filmpjes te zien kunt u rechts op De nieuwe zeven wereldwonderen - Filmpjes klikken.

 

Dit is de Chichen Itza in Yucatán, dat is een schiereiland in Mexico. De Chichen Itza was een belangrijke stad van de Maya's. 

 

Dit is de Christo Redentor in Rio de Janeiro, in Brazilië. Het is een beeld van Jezus die de stad in kijkt. Het beeld weegt meer dan 1000 ton en is 38 meter hoog. Christo Redentor betekent in het Portugees Christus de Verlosser. 

 

Dit is het Colosseum, in Rome, in Italië. Colosseum betekent in het Latijn kolossaal. Deze naam is gekozen omdat er een 32 meter hoog beeld van Nero naast stond. De omtrek van het Colosseum is meer dan 500 meter. De hoogte van de gevel is bijna 50 meter hoog.

 

Dit is de Taj Mahal in Agra, een stad in het noorden India. Het gebouw is wit marmer, 58 meter hoog en 56 meter breed. 

 

Dit is de Chinese muur, hij staat in het noorden van China en gaat van een groot herbouwd fort, 300 kilometer ten oosten van Peking, tot aan het plaatsje Lop Nur. Lop Nur ligt in de regio Singkiang. De muur is 6200 kilometer lang.

 

Dit is Petra in Jordanië. Petra is de Romeinse naam voor de hoofdstad van de Nabateeërs. Petra is 40 meter hoog en 28 meter breed.

 

Dit is Machu Picchu, dit is een oude Incastad in de buurt van de stad Cuzco in Peru.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------In 2006 liet het maandblad Quest voornamelijk Nederlandse experts uit de bouwwereld zeven nieuwe wereldwonderen kiezen. Dit moesten bouwwerken die na 1850 werden gebouwd zijn en ze moesten nog steeds bestaan. Dit zijn hun zeven nieuwe wereldwonderen:

Dit zijn de deltawerken in Nederland, in de provincie Zeeland. Dit is gebouwd om overstromingen tegen te gaan. 

 

Dit is de Golden Gate Bridge in San Francisco, in Amerika. Deze brug is in totaal 3347 meter lang, 27 meter breed en 227 meter hoog.

 

Dit is het Panamakanaal in Panama. Het kanaal is ruim 81 km lang. Het verbindt de Caraïbische Zee met de Grote Oceaan. Het duurt 8 tot 11 uur om door het Panamakanaal te varen.

 

Dit is de Sagrada Familia, het is een Spaanse Basiliek en staat in de Spaanse stad Barcelona. Sagrada Familia betekent Heilige Familie. Het is ontworpen door Antoni Gaudi. De hoogste toren is 170 meter hoog. Nu bouwen ze er nog steeds aan.

 

Dit is de Eiffeltoren in Parijs, Frankrijk. Het is ontworpen door Gustave Eiffel voor de wereldtentoonstelling in 1889. De Eiffeltoren is 324 meter hoog met de antennes. De toren heeft 1665 traptreden. 

 

Dit is het Opera House in Sydney, Australië. Het is een gebouw voor opera en andere muziek en het is de thuisbasis van Sydney Symphony. Het dak bestaat uit 1.056.000 kleine witte en grijze tegeltjes die speciaal uit Zweden zijn geïmporteerd. 

 

Dit is de Brug van Millau, in Millau en Creissels, in Frankrijk. Het is de hoogste brug ter wereld, een van de pijlers is 343 meter hoog. De brug is 2460 meter lang en 32,05 meter breed.